Contributie

Tarieven vanaf 1 januari 2024

CategorieContributie
Inschrijving€ 5,00 (eenmalig)
Junioren (t/m 16 jaar)€ 70,00 per kwartaal
Senioren (17 jaar en ouder)€ 71,00 per kwartaal
Wedstrijdzwemmen€ 110,00 per kwartaal
Dubbelzwemmen€ 125,00 per kwartaal
Donateurs excl. NCS-lidmaatschap€ 19,25 per jaar
Donateurs incl. NCS-lidmaatschap€ 35,75 per jaar
Juniorleden die wedstrijdzwemmen, betalen het tarief van wedstrijdzwemmen.

Bij de genoemde tarieven zijn de volgende zaken inbegrepen:

  • toegangsgeld tot het zwembad;
  • lesgeld (inclusief gebruik materialen en afzwemmen);
  • bondscontributie van de NCS.

Betaalwijze

Betaling geschiedt per automatische incasso. De contributie wordt aan het begin van het kwartaal afgeschreven (januari, april, juli en oktober).

Kaderkorting / vrijwilligerswerk

Kaderkorting is een korting op de contributie waarmee de Apeldoornse watervrienden vrijwilligerswerk door onze leden binnen de vereniging stimuleert. Afhankelijk van de inzet kan deze korting 25%,50% of 75% zijn. Het percentage korting dat wordt gegeven, wordt bepaald aan de hand van de richtlijn kaderkorting en vastgesteld door het bestuur in overleg met de commissies.

Werkwijze bij opzeggen

Het lidmaatschap wordt tenminste aangegaan voor de duur van één kwartaal. Beëindiging van het lidmaatschap kan daarom ook uitsluitend per kwartaal plaatsvinden. De leden dienen dit schriftelijk, per mail of via deze link uiterlijk 1 maand voor het kwartaal waarin men wil stoppen, kenbaar te maken bij de leden- en contributieadministratie. Je krijgt geen geld terug voor het eventuele resterende deel van het kwartaal waarin je opzegt. Zeg je net na de start van een kwartaal op, dan betaal je dus nog voor dat gehele kwartaal.

Vakantieperiode

Tijdens de zomervakantie is het zwembad enkele weken gesloten. De contributiebetaling gaat gewoon door, omdat de contributie is vastgesteld over de gemiddelde badhuur gedurende het jaar. Je betaalt dus niet voor de uitgevallen lessen in de zomer. Alle overige vakanties is er gewoon zwemles (uitgezonderd officiële feestdagen). Deze vakantieperiode zal jaarlijks tijdig bekend worden gemaakt via de agenda op de site en de nieuwsbrief.

Ziekteregeling

Indien het zich laat aanzien dat je langdurig ziek blijft, dien je dit onmiddellijk te melden (of te laten melden) aan de uurleider. Vanaf de datum van melden ben je voor de lopende maand nog de volle contributie verschuldigd. Daarna kom je in aanmerking voor betaling van de helft van de contributie.