Kledingeisen

Onderstaand vind je een overzicht van de kledingeisen voor de verschillende diploma’s. Neem je de goede kleding op het goede moment mee?

Diploma A, B en C

Visuele weergave van de kledingeisen voor de Nationale Zwem-ABC diploma's
 • Groepje 1: ieder kijkkwartiertje zwemmen we met een shirt met korte mouwen.
 • Groepje 2: ieder kijkkwartiertje zwemmen we met een shirt met lange mouwen.
 • Groepje 3: ieder kijkkwartiertje zwemmen met een shirt met lange mouwen én een korte broek met rits.
 • Kantjesgroep: ieder kijkkwartiertje zwemmen we met een shirt met lange mouwen én een lange broek (tot over de enkels) met rits. De lesgever geeft aan wanneer ook de schoenen worden aangetrokken. Surfschoentjes (met zwarte zool) zijn niet toegestaan. Gebruik het liefst schoenen die ook buiten worden gedragen.
 • Diploma A: iedere week oefenen we met een shirt met lange mouwen, lange broek (tot over de enkels) met rits en schoenen. Surfschoentjes (met zwarte zool) zijn niet toegestaan. Gebruik het liefst schoenen die ook buiten worden gedragen.
 • Diploma B: iedere week oefenen we met een shirt met lange mouwen, lange broek (tot over de enkels) met rits en schoenen. Surfschoentjes (met zwarte zool) zijn niet toegestaan. Gebruik het liefst schoenen die ook buiten worden gedragen.
 • Diploma C: iedere week oefenen we met een shirt met lange mouwen, lange broek (tot over de enkels) met rits, schoenen en een buitenjas met lange mouwen. Surfschoentjes (met zwarte zool) zijn niet toegestaan. Gebruik het liefst schoenen die ook buiten worden gedragen.

Zwemvaardigheidsdiploma’s

 • Zwemvaardigheid 1, 2, 3: iedere week oefenen we met een shirt met lange mouwen, lange broek (tot over de enkels) met rits en schoenen. Surfschoentjes (met zwarte zool) zijn niet toegestaan. Gebruik het liefst schoenen die ook buiten worden gedragen. Daarnaast is een plastic zak nodig. Omdat de zak gebruikt wordt om op te drijven, is het belangrijk dat deze niet lek is.

Keuzepakketten

Alleen survival heeft speciale kledingeisen. Snorkelspullen voor snorkelen zijn beschikbaar in het zwembad. Uiteraard mag je ook je eigen materiaal meenemen. Waterpolo en wereldzwemslagen vereisen alleen zwemkleding.

 • Survival 1: iedere week oefenen we met een lange spijkerbroek, shirt of blouse met lange mouw en schoenen. Surfschoentjes (met zwarte zool) zijn niet toegestaan. Gebruik het liefst schoenen die ook buiten worden gedragen.
 • Survival 2: iedere week oefenen we met een lange broek, shirt of blouse met lange mouw, (regen)jas en schoenen. Surfschoentjes (met zwarte zool) zijn niet toegestaan. Gebruik het liefst schoenen die ook buiten worden gedragen.
 • Survival 3: iedere week oefenen we met een lange broek, shirt of blouse met lange mouw, trui, (regen)jas en schoenen. Surfschoentjes (met zwarte zool) zijn niet toegestaan. Gebruik het liefst schoenen die ook buiten worden gedragen.