Klachten, vertrouwenscontactpersonen en meldpunt

Klachten

Natuurlijk proberen wij als vereniging iedereen veel zwemplezier te bieden. Heb je toch een klacht? Meld deze (telefonisch) aan de uurleider, stuur een bericht via onze site (Contact) of stuur een brief naar Postbus 1131, 7301 BJ Apeldoorn. Wij zullen ons uiterste best doen om samen zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

Indien gewenst kun je onze klachtenprocedure opvragen. Dit kan door een bericht via de site (Contact) of door een schriftelijk verzoek naar onze postbus te sturen.

Vertrouwenscontactpersonen (intern)

Mocht je niet direct een klacht hebben, maar zijn er toch zaken waardoor je je onprettig voelt, neem dan contact op met één van onze vertrouwenscontactpersonen via onderstaande e-mailadressen.  Zij zullen je dan verder helpen.

Vertrouwenscontactpersonen (extern)

De Nationale Raad Zwemveiligheid streeft – met de branche – naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, worden voorkomen en bestreden.

Als branche-instituut vinden wij het belangrijk dat zowel de professionals als de consumenten van de branche in vertrouwen met een deskundige kunnen praten en advies kunnen krijgen. Via het Centrum Veilige Sport vind je daarover meer informatie. De algemene site is te bereiken via https://centrumveiligesport.nl/

Contactgegevens: https://centrumveiligesport.nl/contact