Missie en visie

Zwem- en recreatievereniging de Apeldoornse Watervrienden zorgt al meer dan zestig jaar voor zwemplezier in Apeldoorn. Diplomazwemmen, trimzwemmen, wedstrijdzwemmen of aangepast zwemmen? Jong of oud? Het maakt niet uit: bij ons kan het allemaal!

Al onze vrijwilligers zijn in bezit van de wettelijk vereiste diploma’s, zodat zij dat kunnen bieden waar de zwemmers om vragen. Precies om deze reden zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond: sport is immers voor iedereen.

Algemeen

Bij al onze lessen en trainingen staan twee zaken centraal: plezier en kwaliteit. Wij zwemmen in kleine groepen waardoor iedereen de aandacht krijgt die nodig is. Tijd voor een volgende stap? Wij plaatsen onze zwemmers op individuele basis in een andere groep. Al onze les- en trainingsprogramma’s bieden ruimte voor plezier en ontspanning. Alleen als je zwemt met plezier, kun je je doelen halen. Wij leiden onze zwemmers op voor de nationaal erkende zwemdiploma’s en zwembrevetten.

Diploma A, B, C

Nederland is een waterrijk land: kunnen zwemmen is dus van groot belang. Wat wij nog belangrijker vinden dan kúnnen zwemmen, is veilig en met plezier zwemmen.

In onze lesprogramma’s is daar dan ook aandacht voor: zo bieden we veel oefeningen spelenderwijs aan en is er in iedere les ruimte voor vijf minuten vrijzwemmen. Er ligt altijd spelmateriaal in het water. Aansluiten bij de belevingswereld van het kind helpt bij leuke lessen én bij het behalen van goede resultaten.

Maar met alleen plezier  maken, leer je niet zwemmen. Zwemmen leer je door te doen. Wij kiezen dan ook voor kleine groepen. In een kleine groep kun je meer doen: meer doen, betekent meer ervaren en dus meer leren. Belangrijk is dat kinderen vertrouwen op zichzelf. Drijfmiddelen kunnen als ondersteuning worden ingezet, maar in principe zijn ze niet nodig. Zwemmen kun je namelijk zelf!