Bondskampioenschappen (deel 1)

Hallo Watervrienden,

13 maart werden de bondszwemkampioenschappen (deel 1) in Almere gehouden. Een wedstrijd waar de meeste zwemmers naar uit kijken. Bij deze wedstrijd tellen, met uitzondering van de estafette, de in- dividuele prestaties. Ze kunnen zichzelf meten met de overige zwemmers uit Nederland welke zijn aangesloten bij de NCS.

Onze eerste zwemmer was Hans Borg. Hij moest beginnen met 100 m. schoolslag en finishte, met veel lawaai vanaf de volle tribu- ne knap als derde.
Als tweede heer was Maarten Struijs aan de beurt. Hij werd 2 keer vijfde, zowel op de 100 m vlinderslag als op de 100 m rugslag.
De twee aanwezige dames waren ook succesvol. Kim Olsder haalde op de 100 m vrije slag een gedeelde tweede plaats.
Eileen Markmann werd derde op de 100m vrije slag en eerste op de 200m vlinderslag.
Jeroen Staakman, als meest succesvolle Apeldoorner deze dag, haalde 1 keer brons op de 100 m vlinderslag en 2 keer goud, zowel op de 200m wisselslag als op de 100m vrije slag.
Ondanks dat Robin Schuchman en Remco van de Bruinhorst individueel geen top 3 plaatsen konden bemachtigen zwommen ze een zeer verdienstelijke wedstrijd.
Bij de 4×100 meter vrije slag estafette waren zij samen met Jeroen en Edwin Willemsen, goed voor een tweede plaats met een minimaal verschil van 0,1 seconde t.o.v. de eerste plaats. Kortom het was een leuke dag met mooie prestaties.

Groeten, Marcel

Dit vind je misschien ook leuk...