Missie en visie

Welkom  bij Zwem- en Recreatievereniging de Apeldoornse Watervrienden.  Al ruim zestig jaar zorgen wij voor zwemplezier met onze zwemlessen in Apeldoorn. Leszwemmen, trimzwemmen, wedstrijdzwemmen of aangepast zwemmen? Jong of oud? Het maakt niet uit: bij ons kan het allemaal!

Al onze vrijwilligers zijn in bezit van de wettelijk vereiste diploma’s, zodat zij precies dat kunnen bieden waar de zwemmers om vragen. Precies om deze reden zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond: sport is immers voor iedereen.

Bij al onze lessen staan twee dingen voorop: plezier en kwaliteit. Wij zwemmen in kleine groepen waardoor iedereen precies die aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft. Tijd voor een volgende stap? Wij plaatsen onze zwemmers op individuele basis in een andere groep.  Daarnaast bieden onze les- en trainingsprogramma’s ruimte voor plezier en ontspanning. Alleen dan bereik je het optimale resultaat. Wij leiden onze zwemmers op voor de nationaal erkende zwemdiploma’s en zwembrevetten.

 Nederland is een waterrijk land: kunnen zwemmen is dus van groot belang. De Apeldoornse Watervrienden is het hier helemaal mee eens. Wat wij nog belangrijker vinden is plezier en kwaliteit.

In onze lesprogramma’s (indien gewenst kunt u deze opvragen bij de CEZO) is aandacht voor plezier: zo worden veel oefeningen spelenderwijs aangeboden en is er in iedere les ruimte voor vijf minuten vrijzwemmen. U zult ook altijd veel spelmateriaal in het water zien liggen. Aansluiten bij de belevingswereld van het kind helpt bij leuke lessen en goede resultaten. Zwemmen leer je door te doen. Wij kiezen dan ook voor kleine groepen. Meer doen, betekent meer ervaren en dus meer leren. Wij gaan uit van het natuurlijk drijfvermogen van een kind. Drijfmiddelen zijn middelen die ondersteunend zijn in de zwemlessen, maar in principe hebben kinderen ze niet nodig.  In onze lessen leren wij kinderen te vertrouwen op zichzelf. Kinderen gaan dan ook pas naar het diepe op het moment dat drijfmiddelen (in principe) niet meer nodig zijn. Zwemmen kun je namelijk zelf!

Tot ziens bij een van onze zwemlessen in Malkander, Apeldoorn!!